dinsdag 1 maart 2011

Meten doet weten

Stadskanaal/Hoofdstraat 1 Maart 2011 -
Vandaag is de grote kraan die de laatste weken op de grote vlonders in het water stond weer op het droge gezet en staat aan de kant van de stationsstraat. Men was vandaag bezig om diverse plaatsen uit te meten op de plek waar de Eurobrug heeft gelegen.

Foto's van vandaag zijn ingezonden, bij deze bedankt daar voor.

zondag 27 februari 2011

Bekijk oude foto's vervanging Eurobrug Stadskanaal

(Klik op panorama foto voor klein overzicht)

Stadskanaal/Hoofdstraat 27 Febr 2011 -
In het Beeldbank archief van Groningen zijn nog 30 mooie oude foto's te zien van het verwijderen van de oude gemeentehuisbrug om plaats te maken voor de nieuwe Eurobrug. De eurobrug loopt over het Stadskanaal, welke de Europalaan en Stationslaan verbindt. De oude gemeentehuisbrug was een draaibrug. En de nieuwe Eurobrug werdt een klapbrug.
Datum: 1968

Zoals nu bekend is, is deze Eurobrug afgelopen week dus ook weer verwijderd om plaats te maken voor de nieuwe aan te leggen brug ivm de grote Reconstructie van de Hoofdstraat in Stadskanaal. Zie hier de foto's van alle werkzaamheden die nu gaande zijn. Deze foto/video blog word onderhouden door twee regiofotografen Ronny en Jan.

Om de oude foto's van vroeger in het groot te bekijken kunt u naar Beeldbankgroningen gaan en op die pagina rechts onder in het zoekveld " EUROBRUG " invullen en klik op zoeken.
Totaal zijn er 30 foto's te vinden die met de Eurobrug te maken hebben in Stadskanaal.
Veel kijk plezier naar oude tijden.